2009. október 21.

H1N1 a terheseknek - a médiában civakodnak a "szakértők"

Vitáznak, civakodnak, a médiával üzengetnek egymásnak, mert találkozni nem hajlandóak egy műsorban sem az Infektológiai Szakmai Kollégium szakértői, mivel ellentétesek a nézeteik a terhesek H1N1 oltásával kapcsolatosan. Hogy ez nekünk miért jó? Azért, mert közben mindig elhintenek újabb kis információ morzsákat.
(Neveket nem írok, mert számunkra kismamák számára ez lényegtelen.) A lényeg: Egyikük kifejtette ellenvéleményét a H1N1 oltásról, válaszként ez érkezett: Az Infektológiai Szakmai Kollégium hivatalos álláspontja az, hogy a terhesek is kaphatják a kevésbé reaktogén vakcinát. S mivel a magyar is ilyen, a terhes kismamákat olthatják H1N1 ellen.

Őszintén? Ha már ennyi orvos bizonytalan a H1N1 elleni vakcinában, miért legyek biztos abban, hogy annak van igaza, aki hangosabban és több helyen elmondja véleményét az oltás biztonságáról?

Egyébként a Pandémiás Bizottság elnöke szerint is olthatóak a kismamák. Ezt azért írtam, hátha ez megnyugtat valakit. (Őszinte leszek, én nem tudom, kik azok :-D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van