2009. október 20.

Terhesség hétről hétre 14. hét - A II. trimeszter kezdete

Kismama:

Gratulálok. Az első trimeszteren túl vagy, és a második trimeszterbe léptél. Jó hírem van számodra. Ez a trimeszter a kismamák kedvenc időszaka. Ha eddig esetleg hányingered volt, mostanra valószínűleg elmúlik. A közérzeted is egyre jobb lesz, érzelmileg is kiegyensúlyozottá válsz, boldogság érzet tölt el.
Kisbabádhoz való viszonyulásod is a második trimeszterben a legpozitívabb. Tele leszel alkotóvággyal, tetterővel.

A terhességed 14. hetére jellemző testi tünetek közül ismét a méh növekedése a legjelentősebb. Mostanra grépfrút méretű. Megpróbálhatod kitapintani a méh tetejét, mely a terhesség ezen szakaszában a szeméremcsont felett két ujjnyira helyezkedik el.




Kisbaba:

A második trimeszter a baba számára a növekedés időszaka. A terhesség 14. hete tehát a növekedés kezdete a babának is. Megjelenik egy kis haj a fején, és megjelenik szemöldöke is.
Az ultrahangon látható, hogy a szívverése még kétszer gyorsabba a felnőttekétől. A 14. hétre már működik idegrendszere is, izmait az agy mozgatja. Markol, hajlítja térdét, könyökét, rugdos.

A kialakult méhlepény hormont termel, táplálja a magzatot. A baba veséje is működik, a baba iszik a magzatvízből, vizeletet választ ki, az ki is ürül.
A terhesség 14. hete folyamán a baba mérete duplájára nőtt: 65 g, és 10 cm hosszú.

Ultrahang 14. hét - Ultrahanggal hétről hétre

Most egy 4D-s ultrahang képet választottam Nektek, hogy 3 dimenzióban lássátok, mekkora a baba a terhesség 14. hetében



Kapcsolódó cikkek:

Előző hét: terhesség 13. hét
 Következő hét: terhesség 15. hét
Bookmark and Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van