2009. október 25.

Terhesség hétről hétre 18. hét

Kismama

Ha először vagy kismama, talán már most az erősebb babamozgásokat Te is észre veszed. Ha mellbimbód befelé forduló, az esetleg problémát okozhat a későbbiekben (persze egy éhes kisbaba sok gondot megold). Próbáld meg masszírozni, esetleg hordj bimbóvédőt. A szoptatás miatt pedig próbáld meg puha ruhával dörzsölni, hogy hozzászokjon az igénybevételhez, s így talán megakadályozhatod a mellbimbó kisebesedését. A magnézium szedésére fordíts nagyobb hangsúlyt az esetleges lábgörcsök ill. a korai fájások megakadályozására. A medence környékére mostantól sokkal több vér jut, melynek következtében növekedhet szexuális vágyad. Ez a kismamáknál gyakran előforduló jelenség, melyet elősegít még az is, hogy a kismama terhességében a második trimeszterben a legkiegyensúlyozottabb. Nem aggódik sem a vetélés, sem a koraszülés miatt, s átengedheti magát felerősödött szexuális vágyainak. A terhesség alatti szex normális terhesség esetén semmilyen problémát nem okozhat, de erről később még lesz szó.

Baba

A baba már kb 20 cm hosszúságú 200 g, és rengeteget mozog. Karjával, lábával csapkod, forgolódik, szopja ujjacskáját. Tüdejében kezdenek kialakulnia tüdőhólyagok. Ujjai végén megjelenik az ujjlenyomatot alkotó ívek, mélyedések.


Terhességi videó 18.hét ultrahang


A Terhességi videó-n egy 18 hetes magzat látható, amin nagyon jól kivehető, hogy a baba szopja az ujjacskáját. Figyeljétek meg azt is, hogy a kis szive kb. kétszer olyan gyorsan dobog, mint a felnőtteké.



Kapcsolódó cikkek:
Előző hét: Terhesség hétről hétre 17. hét
 Következő hét: Terhesség hétről hétre 19.hét



Bookmark and Share



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van