2009. október 2.

Terhesség hétről hétre 8. hét

Kismama:


Terhességed 8. hetében a korábbi terhességi heteknél leírtakon kívül már mások számára is látható változások is történnek. Derekad megvastagszik, melled tovább nő, valamint mellbimbód is nagyobb lesz.

Baba:


A baba szeme és füle fejlődése szempontjából a terhesség 8. hete igen fontos. A szemet kívülről még bőr fedi, mely később ketté válik, és a szemhéjakat fogják alkotni. A fül még nem domborodik ki, a hét végére kialakul a belső fül, mely nemcsak a hallásért, de az egyensúlyért is felelős. A héten már kinyithatja száját.
Bőre még nagyon vékony, pauszpapír vastagságú. Szíve erőteljesen, egyenletesen ver.
A belső szervei (agy, szív, máj, tüdő, vesék) mind helyén vannak, de még fejletlenek.
Végtagjai egyre inkább megnyúlnak, már vannak ujjai, bár még bőrhártya köti össze őket. Kezdenek kialakulni az ízületek is a vállban, térdben, könyökben, csípőben.
A baba mérete jelenleg 2,5 cm hosszú. Feje még aránytalanul nagy kis testéhez képest.

Teendők: Ha kapott beutalót a fogorvoshoz, a héten el kellene mennie. Előfordulhat, hogy már nagyobb méretű melltartót kell vásárolnod.

Kapcsolódó cikkek:

Előző hét: Terhesség 7. hét
Következő hét: terhesség 9. hét

2 megjegyzés:

  1. nekem a mell bimbom érzékeny minden egyes érintéssel mi lehet az oka

    VálaszTörlés
  2. Érdeklődni szeretnék, hogy 39 éves vagyok és, hogy milyen dolgok léphetnek fel, amire számítanom kell. Gondolok most orvosi vizsgálatokra és ehhez kapcsolódó dolgokra. A második gyermekemet várom.

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van