2009. augusztus 31.

Szülés után.....Aludj, amikor a baba alszik

Ha már szülés után vagy, akkor bizonyára ismerős lesz, miről beszélek, és talán Te is kimerültséggel küzdesz, ha pedig még szülés előtt, akkor jól figyelj, mert ez igen lényeges dolog lesz a szülésed után.


A szülés nem egyszerű dolog. Borzasztóan kimerítő, fárasztó, és sokáig tart a regenerálódás. Én magamban azt gondoltam előtte, hogy 6 hét? Ugyan, minek annyit pihenni! Egykét hét, (legfeljebb három), és helyre jövök! Gondolom, már sejtitek, hogy nem így volt.

Három hét után egyébként úgy éreztem, hogy már nem fáj (annyira) semmim, azonban ahogy elkezdtem volna "normális" életet élni, és visszatérni a rendes kerékvágásba, mindig elő-előjött hol ez, hol az. Sokkal fáradékonyabb voltam, nem volt jó a közérzetem, volt, hogy a vágás fájt megint jobban, vagy a hasam..... úgyhogy be kellett látnom, hogy időt kell adnom magamnak, és hogy az orvosok a 6 hetet nem a "gyengébbek" miatt találták ki, hanem mert ennyi idő kell a szülés utáni felépüléshez.

Javaslat: Ne hagyd figyelmen kívül tested jelzéseit. Adj időt magadnak a regenerálódásra. Ne most akarj konyhatündért játszani, a lakásnak nem kell csillogni, nem kell mindig gőzölgő étel az asztalra. Ráadásul nem csak a szülést kell kipihenned. Ott lesznek az éjszakai ébredések is, és azt is rém fárasztó megszokni, hogy megtörik az éjszakád (ráadásul ha nincs szerencséd, akkor nem csak egyszer-kétszer). Ahhoz, hogy türelmes, odafigyelő anyuka tudj lenni, pihenésre, alvásra van szükséged. Na már most ez egy módon oldható meg, mégpedig úgy, hogy Te is alszol, amikor a baba alszik. Nyilván nem kell napi 16 órát aludnod, csak amennyire szükséged van, és jól esik. Emellett nyugodtan kérj segítséget bárkitől. Hidd el, család tagjaidnak örömet fog okozni pár óra kisbabáddal, Te pedig ez idő alatt feltöltődhetsz, hogy ismét 100%-ig kipihent szerető anya lehess.







2009. augusztus 29.

Terhességi bevásárlás - II. fejezet

2. "Jó, ha van..." kategória



Elérkeztünk a terhességi bevásárlás második kategóriájához, amiket nem kell feltétlenül megvásárolnod, de jó ha van, hiszen nagy segítséget nyújthat Neked, mikor megszületett a baba (vagy a szopipárna még terhesség alatt is).

Tehát a lista:

  • mérleg: itt arra a mérlegre gondolok, amit a baba születése után használhatsz
    annak mérésére, hogy mennyit evett a baba. Ugyanis minden anyuka azon aggódik,
    hogy vajon eleget evett-e az ő kicsikéje, és Te akár mennyire is nem vagy
    aggódós, ezen biztosan aggódni fogsz. De! Mielőtt nyakadba veszed a várost, és
    elindulsz babamérleget beszerezni, kérdezd meg a védőnődet, hogy a Ti
    városotokban, falutokban van-e lehetőség arra, hogy adjanak Neked egyet kölcsön
    az első pár hétre, ugyanis ők szoktak több babamérleget is beszerezni. Utána
    pedig eldöntheted, hogy veszel-e, mert úgy vagy nyugodt, ha tudod, mennyit
    evett, vagy nincs rá szükséged.

  • szopipárna: Ez egy igen hasznos terhességi kellék is. ugyanis az utolsó hónap(ok)ban már nem tudod, hogy feküdj a nagy pocakoddal, sehogyan sem jó, fáj a derekad, nem kapsz levegőt, dagad a lábad......., és még sorolhatnám, ez a szopipárna azonban sokaknak segít. Ezt ugyanis úgy tekered magad köré, derekad vagy lábad alá, ahogyan akarod. Ha pedig megszületett a baba, akkor pedig nagyon kényelmes vele a szoptatás, vagy ha leteszed a kisbabát az ágyra, köré tekered, hogy le ne guruljon, stb, stb. De erről olvashattok még többet, a lap bal oldalán található hirdetősávban megtaláljátok a szopipárna honlapot. Kattints rá, érdemes megnézni, ott még több infót kaphattok erről. Pihentető alvás, meghitt hangulatú etetés, a leggondosabb szülőknek

  • szobahinta: Ennek több fajtája létezik, de általában a babák nagyon szeretik. Van olyan babahinta is ami zenél, feje fölött forgókával, ami leköti, a hintázás pedig ringatja, megnyugtatja, amellett kifejezetten fejleszti az egyensúly érzékét is. Ha éjszaka felébred, és nem alszik vissza (mint ahogyan ez történt nálunk is), csak ebbe beleteszed, és ő ringatózás közben majd elalszik. Nekem sok álmatlan órát mentett meg, ami számomra már magában megérte. Ez viszont nem olcsóság, én ajánlom, hogy nézzetek szét a vaterán, vagy tesz-vesz oldalon.(Regisztrálhatsz, ha rákattintasz a bejegyzés alján lévő vatera ikonra.)

  • kenguru, vagy hordozó kendő: Ha szerettek sokat kirándulni, ahová nehézkes a babakocsit vinni, vagy csak azért, hogy ne mindig a babakocsiban legyen, és neki is kellemesebb, ha nem mindig a babakocsiban kell feküdnie, (amíg ülni nem tud) akkor ez igazán nagyon hasznos baba-mama termék

  • pihenőszék: Ez egy újabb fajta találmány, a baba saját magát ringáztatja azzal, hogy mozgolódik, és ez nem terheli a gerincét. Emellett kicsi és könnyű, tehát könnyedén viheted magaddal a nappaliba, konyhába, stb.

  • forgóka (ágy fölé): ezt a kiságya fölé függesztve remekül leköti a baba figyelmét, és zenél is.

  • zenélő plüss figura: Ha van kedved, (most amíg terhes vagy), vegyél egy zenélő plüss figurát, és tedd a pocakodra. Figyeld, hogy reagál-e rá! A babák szoktak mocorogni, bökdösni, rugdosni a zenére. Később, ha megszületik, és sír, ettől a zenétől biztosan megnyugszik, mert már ismerős lesz neki a dallam.
    A bébikomp, etetőszék, járóka, hintaló, kisbicikli, iskolatáska, miniszoknya, :_)))) stb. még nem kell. Elég, ha ezeket megveszed később, ezekre még gyűjthetsz! Egyenlőre elég, ha ezeket beszerzed.

    (Ha valami hasznos baba-mama holmi kimaradt, és eszembe jut, majd beszúrok még róla egy bejegyzést)

Kapcsolódó cikkek: Ajánló: (pampers)

Terhességi bevásárlás - babakelengye, babaholmik



2009. augusztus 28.

Ajánló!

Máris találtam egy hasznos cikket a pampers-hirdetésben (a lap bal oldalán megtalálod). Egy 400,- Ft-os kupont tölthetsz le, ami beváltható pelenka vásárláskor Rossmann, CORA, SPAR, Interspar, és Kaisers áruházakban, és 200,-Ft-os kupon pedig a törlőkendőre. (Előre szólók, készülj fel, hogy rengeteg kell mindkettőből.)

Töltsd le most! Nehogy eltűnjön az oldalról! Mentsd el a gépedre, és akkor nyomtatsz belőle, amikor mész vásárolni. Elvégre a négyszáz forintokat sem a szél fújkálja az úton.

Kapcsolódó cikkek: Terhességi bevásárlás 3. rész - Babaholmik, babakelengye

Köszönöm a segítséget! És.....

Köszönöm szépen a segítséget a szavazáshoz, ha van kedvetek folytatnánk!

Most az érdekelne, hogy megnézitek-e a hirdetéseket az oldalon, amik nyilván szintén a terhességhez, babaváráshoz, baba-mama témához kapcsolódnak, vagy csak kifejezetten az én oldalamon lévő tartalmat olvassátok el. Szintén az oldal bal szélén találjátok a szavazó felületet.

Én egy-kettőre rákattintottam, és elég jó kis olvasnivalókat, hasznos dolgokat találtam. A legjobbakból majd ajánlok Nektek is. Szóval most erre kellene szavazni.
Köszi

2009. augusztus 24.

Bevásárlás a babának - terhesség alatt

1. "Mindenképpen meg kell venni" kategória 3.rész - babaholmi

Ez a bejegyzés tehát arról fog szólni, hogy mik azok a babaholmik, amiket mindenképpen meg kell vásárolnunk a terhesség alatt, aminek a baba érkezéskor már meg kell lennie.

  • méret (babaruháké): az első babaruhák vásárlásakor vehetsz 56-os méretet, vagy ha az orvosod azt mondja, hogy 3 kg alatti a baba, akkor lehet, hogy az 50-es is elég lenne. Én azonban az 56-ost javaslom, mert inkább legyen egy kicsit nagyobb, mint kicsi legyen. (Az 56-os nem lesz túl nagy)
  • - a színválasztás: vehetsz fiús, illetve lányos színeket, bár a kórházból általában szép fehér, vagy kissé ünnepélyesebb színeket válassz, amibe hazahozod a kicsit
  • - darabszám: egyenlőre semmiből se vegyél sokat, majd meglátod, miben szeret lenni, illetve, Te mit tartasz praktikusnak, és kényelmesnek, majd abból vehetsz neki később többet
  • pólya, vagy hordozó, amiben hazaviszed a babát a kórházból
  • textil pelenka: szerintem kb. 10 db-ra legalább szükség lesz, (főként, ha szoptatsz, mert akkor az összes csupa tej lesz, és sose lesz tiszta egy sem), és bárhová is viszed, pelenkát teríthetsz alá (nekem ez volt a "kispárnája" is az első hónapokban, tettem a hordozóba is, mert beleizzadt, volt a babakocsiban, idegen helyen pelenkázáshoz aláterítheted, kell a büfizéshez s válladra, a pelenkázóra is terítettem, szóval ez egy olyan kellék, ami mindenhol praktikus, és mindenkor szükségeltetik
  • nyáltörlő kendő, szakállka, előke
  • eldobható pelenka (én a pampersre szavazok) new baby/újszülött méretben
  • cumi + cumitartó (csíptető a kisruhájára): ezt játszó cuminak hívják, sok anyukától hallottam, hogy a sokféle márkás ilyen-olyan fogszabályzós cumi helyett csak azt a csúnyácska gyógyszertári gumicumit fogadta el a csemetéje
  • cumisüveg: általában kettő kell, egy a tejhez vagy tápszerhez, egy pedig teának, figyelj oda, hogy férjen bele a termoszba. Egyenlőre vehetsz egyet is, ugyanis ha megfogadod a tanácsot, hogy eleinte inkább kerüld a cumisüvegből való etetést, (ugyanis utána nehéznek fogja találni a szopizást, de erről még lesz szó) akkor elég egy is
  • termosz: télen hamar lehűlne enélkül a cumisüveg tartalma
  • tipegő (rugdalózó): Évszaknak megfelelően válaszd ki az anyagát, télen jó a hosszú ujjú vastag anyagú, de nyáron inkább vékonyabb anyagot válassz. (egy kis pertlit is vehetsz, ha nagy lenne egykét tipegő, meg kötheted a kicsi bokájánál, hogy ne húzza ki belőle a lábikóját)
  • body: Nyáron legyen hosszú és rövid ujjú is, ebből jó pár darab fog kelleni. Én eleinte az elől patentos típust ajánlom, sokkal könnyebb ezt ráadni. Majd később használhatsz belebújósat is. - Mindig azon légy, hogy minél inkább könnyítsd meg a saját életedet és a babáét is. Ilyen kis apróságokkal rengeteg bosszússágtól mentheted meg magad
  • kiskardigán szintén elől patentos

  • kis sapka: egy-kettőt vegyél, nyáron lehet vékonyabb anyagból, a szél ellen, és este mindenképp kell, télen legyen jó vastag

  • zoknika és harisnyácska (ezeket még nem nevezném zokninak és harisnyának, amikor ha kiteríted, olyan aprócska, hogy folyton lefordul a szárítóról :_))))))
  • hálózsák (biztos, hogy lerúgja magáról a takarót, de ebben nem fázhat meg)

  • kistakaró, vékonyabb és vastagabb babakocsiba overall, vagy zsák
  • évszaktól függően: napozó, téli kocsikabát, vastagabb nadrág és kiskabát

  • tisztálkodási eszközök: ezt általában a védőnő receptre fel fogja írni, amint megszületik a pici, a férjed pedig megveszi a gyógyszertárban. Ezeken kívül egyenlőre másra nem lesz szükséged. Ez tartalmazni fogja: popsikrém, fürdetőkrém, hintőpor, géz, lázkúp s egyéb gyógyszerek, s persze egyéb szükséges dolgok

  • fésű, vagy hajkefe

  • popsitörlő, és kaka esetére műanyag tál popót mosni, (ha úgy akarod)

  • lázmérő, vízmérő

  • kifogó, törölköző

  • kisolló körmikét vágni
  • biztonsági fültisztító kifejezetten babák számára
  • kis anyag cipellő

Hát, ez most jó hosszú bejegyzésre sikeredett, hát még majd a pénztárcádnak hogy fog fájni, dehát ezekre biztos, hogy mindre szükséged lesz. Sőt, biztos, hogy hagytam ki egykét dolgot, majd írok még egy bejegyzést a kimaradt dolgokról, és egy bevásárló listát kommentek nélkül, hogy átlásd az egészet. Addig csak emésszétek ezeket!!!

Kapcsolódó cikkek: Ajánló (papers)


Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2009. augusztus 19.

Szoptatási kellékek

azaz a terhességi bevásárlás II.

1. Mindenképpen meg kell venni kategória 2. rész:- szoptatás

Mint ígértem, most megpróbálom összegyűjteni, mi az, amire akkor van szükséged, ha azok közé a szerencsés kismamák közé tartozol, akiknek van elég tejcsijük, és tudják szoptatni kisbabájukat. Hogy ezt megveszed-e szülés előtt, vagy csak akkor, amikor már kiderült, hogy bőven van tej, rád van bízva. Mindenesetre én szülés utáni 2. napon már használtam a mellszívót is, és egyéb szoptatási kellékeket is.



Tehát íme a "lista":


  • mellszívó: ennek rengeteg változata van, én azt javaslom, hogy egyenlőre a legolcsóbb kézi pumpásat vedd meg, ami pár száz forint, majd ha kell, akkor válaszd ki körültekintően, hogy milyet veszel (kézi, de precízebb, elektromos, márka stb)

  • tejgyűjtő doboz, vagy tasak, amibe eltárolhatod a lefejt tejet hűtőben, vagy amikben le is tudod fagyasztani

  • mellbimbóvédő: ez több szempontból is hasznos lehet. Egyrészt az elején még érzékenyebb a melled, kisebesedhet, berepedezhet, és ez megvédi, valamint van olyan kisbaba, aki csak ezzel tud szopizni. Ajánlom, hogy ezt vedd meg szülés előtt.

  • szoptatós hálóing(ek): ez elől gombos, nem kell kibújnod belőle. A kórházban, vagy otthon éjszaka nagyon praktikus. (Egy nem lesz elég.) Szintén egy remek találmány a következő is:

  • szoptatós melltartó(k). Ennek legombolható az eleje, így szintén nagyon kényelmes viselet, nem kell 3 óránként vetkőzni.

  • pelenka(k): itt most a régi textilpelenkára gondolok. Ugyanis szoptatáskor mindkét mellből megindul a tej, nemcsak abból, amelyikből szopizik a baba, és egébként is mindig csöpög, folyik, szóval jó ha van mivel törölni.

  • melltartó betét: a szivárgó tejet felszívja , hogy ne legyen foltos a ruhád. A történethez azonban hozzátartozik, hogy ha valóban sok tejed van, ez nem lesz elég. Ilyen betét egyébként kétféle van, textil (szivacsos) és eldobható (vattával bélelt ..?). Én a mosható textilt ajánlom, a másik sajnos beleragad, ha berepedezik a melled.

  • emlőgyulladásra való krém: ugyanis nem elég csak a tejbelövellés előtt masszírozni a melled, ha nem fejed ki rendesen, akkor szintén előfordulhat. Próbáld meg rögtön masszírozni, ha olyat érzel, mintha izomlázad lenne. Ez valószínűleg már az emlőgyulladásnak a jele. (erről lesz szó később)

  • szoptatós tea: a tejtermelődés fokozása érdekében

  • karamalz: tejtermelődést fokozó alkoholmentes malátaital (én sem szeretem a sört, de ezt megszerettem)

Hát ami hirtelen eszembe jutott, azt mindent leírtam, ha valami kimaradt, majd még kiegészítem. Illetve ha valakinek van ötlete, írja ide!!!!!! Tegyetek meg valamit. Ha nem tudjátok mivel kiegészíteni, írjátok ide, hogy teljes a lista. Köszi!

A következő bejegyzést a babaruhákról tervezem, ami még mindig a kötelező megvásárolni kategória lesz.

Kapcsolódó cikkek: Szoptatás és tejtermelődés
Mit vásároljunk a kisbabának 1. rész

Terhességi bevásárlás 3. rész babaholmik, babakelengye

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2009. augusztus 18.

Szoptatás és tejtermelődés

Most a szoptatáshoz szükséges kellékekről és azok vásárlásáról akartam írni, de annyira elkalandoztam a szoptatás és tejtermelődés terén, s ráadásul rájöttem, hogy ez mind nagyon fontos, hogy először erről írtam egy bejegyzést. Olvassátok el, szerintem a kisbabáddal kapcsolatosan ez az egyik legfontosabb dolog, hogy lehetőleg mindent megtegyél annak érdekében, hogy legyen tejcsid. Nos, ez a bejegyzés erről szól.

Általában szülés után 2-3 nappal történik meg a tejbelövellés, azelőtt "csak" előtej van. Ez gyakran már szülés előtt pár héttel jelentkezik. Ez nagyon kis mennyiség, de nagyon tápláló, s ez bőven elég a kisbabának, mert a születés utáni napokban még nagyon-nagyon picike gyomra van. (A kórházban a fontos teendőkről még nem írtam, most itt az egyik).

Szóval a tejbelövelléskor jön meg a tej, és ha nem figyelsz oda, ez nagyon fájdalmas is lehet, kőkeményre dagadhat a melled. Bár szerencsére én igazából nem tudom milyen ez, mert előre tudtam, hogy folyamatosan masszírozni kell. Én általában zuhany alatt próbáltam, mert jobban csúszott, kényelmesebb volt. De egyébként is ha eszembe jutott, naponta többször foglalkoztam a dologgal, és nem is volt semmi gondom vele. Szóval erre Ti is nagyon figyeljetek oda, és nem lesz semmi gond.

Ha van mellszívótok (a legegyszerűbb pár száz forintos is megteszi), mindenképpen vigyétek magatokkal már a kórházba is, és használjátok. Ugyanis a tejtermelődés a kereslet-kínálat elvén működik. Minél több tejcsi fogy, annál több termelődik. Ezért a maradék tejet mindig le kell fejni, ezzel növekszik a tejtermelődés, és ezzel együtt a mellgyulladást is elkerülöd, amit a mellekben maradt pangó tej eredményezne. Tehát ha szopizott a pici, a maradékot fejjétek le már a kórházban is, és otthon is. A kórházban a lefejt tejet odaadhatod a nővéreknek (Ők majd odaadják a picinek,) otthon pedig lefagyaszthatod, amit 6 hónapig még felhasználhatsz.

Tejtermelődés szempontjából egyik nagyon fontos dolog a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, (a második a folyadék, a harmadik pedig a folyadék :-))). Persze enni is kell, de a folyadék az első! Vegyetek tejtermelést elősegítő gyógytea készítményeket. Ilyen a laktoherb és fitolac. (Nekem és egy pár ismerősömnek is a fitolac vált be, de szerintem ez egyén függő.) Ilyen teából igyál meg minél többet. Én vittem be már a kórházba is teafüvet, és a párom is liter számra hozta otthonról műanyag flakonokban előre elkészítve. A rostos gyümölcslevek is segítenek, a lényeg, hogy igyá, igyál, igyál. Ha megúntad a teát, jöhet a gyümölcslé. Mindig legyen melletted innivaló.

Még egy dolog, amit mindenképpen meg akarok említeni egy nagyszerű termék, aminek a neve: Karamalz. A képen láthatod a terméket, ezt keresd, bár nemcsak dobozos, üveges formában is létezik a karamalz. Ez egy alkoholmentes sör, ami Nekem szintén rendkívüli módon megnövelte a tejtermelődést. Éppen nem olcsó, de tényleg nagyon jó.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2009. augusztus 14.

Mit vásároljunk a kisbabának

A terhességi bevásárlással kapcsolatosan tehát már volt szó arról, hogy mikor induljunk neki, és javasoltam, hogy keressünk magunknak egy tapasztalt társat is, amikor elindulunk a kisbabánknak bevásárolni, (a hogyanról majd a későbbiekben lesz szó, mindenesetre érdemes lesz kipróbálnotok az én módszeremet, amivel ugyanazt olcsóbban is megvehetitek majd.)
de most szeretnék nektek adni egy támpontot, hogy nagyjából mire lesz szükségetek.
Nos ezeket szeretném most bemutatni, de ez több bejegyzésen keresztül fog tartani, mivel igen széles témakör. Sok mindenhez lesz hozzáfűzni valóm is, úgyhogy írok majd egy összefoglalót is, ahol felsorolás szerű bevásárlólistát kaptok.


Ezek között is csoportosítani kell, hogy mi az, amire mindenképpen szükségetek lesz, mi az, ami jó, ha van, és mi az, ami "luxuscikknek" tekinthető, de ha már egyszer gyerekünk van, és megtehetjük, miért is ne vegyünk meg neki.

(Korábban azt írtam, hogy a babának vásárolunk be, de természetesen lesznek benne dolgok, amiket csak Te használsz, de a terhességgel, szoptatással, babával kapcsolatosan. - Vagy hívjuk akkor terhességi bevásárlásnak)

Na lássunk neki:

1. Nélkülözhetetlen a babának vagy a kismamának, tehát a "Mindenképpen meg kell vásárolni" kategória.

A) Babaszoba - utazás:
  • babakocsi: erről nagyon jó kis összefoglalót olvashattok a Babakocsit netről oldalon. Érdemes elolvasni, minden lényege szempontot megtalálhattok
  • gyerekülés autóba vagy hordozó: ha olyan babakocsit vásároltál, aminek tartozéka a hordozó, szerencséd van, nem kell külön megvásárolnod, ellenkező esetben igen. Ha autós ülést veszel, 0 éves kortól legyen (még ekkor sem biztos, hogy megfelelő, ugyanis ezt 9 kg-ig menetiránnyal ellentétesen kell bekötni, de a miénket pl. nem lehet úgy teljesen fekvőbe állítani, ezért én mindenképp a hordozót ajánlom az első pár hónapra)
  • kiságy+ matrac+ ágynemű: A matrac lehet szivacs és kókusz matrac, a kókusz matrac előnyei: mosható, (elvileg) átlélegezhető, egészségesebb az élősködők szempontjából, de egy pár ezerrel mindig drágább (egyes helyeken duplája). Az ágyneműnél ne feledkezz meg kislepedőről a matracra, az nincs a csomagban.
  • pelenkázóra pelenkázó matrac/szivacs (nem tudom a pontos nevét) és egy vastagabb pelenka féleség, amivel leteríted, hogy nem legyen hideg a babának
  • kiskád + állvány+ szivacs: ajánlom, hogy a kiskádba vegyél egy fürdető szivacsot, amire a babát ráfekteted, így biztonságban érzi magát, és Neked is sokkal könnyebb, nem kell folyamatosan fognod az egyik kezeddel, nem csúszik ki a kezedből, nagyban megkönnyíti a fürdést, és a baba is szeretni fogja.


Mostanában fürdető hálót is ajánlanak, én azt nem használtam, nincs róla tapasztalatom, de vigyázz, mert nem minden kádhoz jó! Mivel Nekem fogalmam sem volt róla, hogy mik is ezek, csatolok hozzá egy pár képet.



(A fürdető karika csak nagyobb babáknak ajánlott, amikor már tud ülni, kinőtte a kiskádat, és a nagykádban fürdik egyedül.)

A következőkben szó lesz többek között még (a "mindenképpen szükséges" kategórián belül) a szoptatási kellékekről, babaruhákról, táplálkozáshoz szükséges eszközökről, és egyéb dolgokról.

Látogasd meg az oldalt legközelebb is.

Kapcsolódó cikkek: Bevásárlás terhesen a kisbaba érkezésére


Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2009. augusztus 11.

Segítséget kérek Tőled!

Hát, korábban már írtam, hogy nem vagytok túl aktívak, nem értem, miért! A saját tapasztalataitokat nem osztjátok meg egymással, pedig pont magadnak segítenél azzal, ha írnál egy-két cikkhez egy-egy megjegyzést. Akkor más is írni fog, Te elolvasod, és amikor benned felmerül a kétely azzal kapcsolatban, már tudod is rá a választ. Próbáld ki! Legyél Te az első!!!!Figyeld meg, válaszolni fogak rá!



Segítenél Nekem egy kicsit?

Kíváncsi volnék, ki a visszatérő olvasó. Kiteszek egy szavazást a lap bal oldalára. Légyszi, jelöld be, hogy voltál-e már az oldalon, vagy először jársz itt. Utána pedig válassz egy cikket a bal oldalon található hirdetésből, hogy megtudjam, leginkább mi érdekel! Csak egy-két kattintás az egész!

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Társam a vásárlásban!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én nem igazán szeretek magamban vásárolni. Általában a párommal megyünk mindenhová, azonban tudtam, hogy a terhességgel kapcsolatos vásárlásban a kisbaba érkezésére készülésben ő nem igazán tudna nekem segíteni, hiszen neki sincs ebben tapasztalata. Tudtam, hogy jó volna valaki, aki már túl van a terhességen, és volt kisbabája. Anyukám viszont már régen volt terhes és fiatal anyuka, azóta eltelt pár év, és teljesen újak a módszerek és eszközök. Úgyhogy megkértem a nővéremet, aki már túl van a terheségen és a baba az első pár éven, így az üzletben ő segített az 50 féle cumisüveg és 400 féle kis kütyük közül kiválasztani azt, ami hasznos, és igazán praktikus, és elmondta, mi az amire valóban szükségem lesz a kisbabánál, mi az, amiből kettő is kellene, és mire nem lesz egyáltalán szükségem.

Jótanács: Ezért azt javaslom, hogy ha mentek vásárolni, kérjétek meg nővéreteket, barátnőtöket, unokanővéreteket, munkatársatokat, vagy valakit, aki már volt terhes és volt kisbabája, és a helyszínen tud válaszolni minden kérdésetekre. És még sajnos így is lesz olyan, amit feleslegesen veszel meg, vagy ami nagyobb baj, hogy nem veszed meg, mert nincs két egyforma terhesség. Hogy mire gondolok? Itt egy példa:

A barátnődnek volt elég teje, tudott szoptatni, így a tápszer készítésről és az ahhoz szükséges eszközökről fogalma sincs. Vagy épp fordítva. Megveszed a tápszerhez a két-három cumisüveget, de inkább két-három mellszívót kellett volna venned, mert majd azzal kelsz, és azzal fekszel (+ az éjszakai etetések után fejés :-(().
Szóval ezért mindkettőből venni kell, mert nem tudhatod, hogy melyikre lesz szükséged, de a későbbi bejegyzések között találni fogsz bevásárló listát is, amiben megpróbálom összegyűjteni számotokra hogy mit vegyél, mikor, mennyit, stb.

Hamarosan jelentkezem..... Addig is gondolkozz, kit kérhetsz meg, hogy menjen el veletek bevásárolni.

Kapcsolódó cikkek: Terhességi bevásárlás - Mikor
Baby blues - ha szülés után sírnod kell