2010. január 6.

Terhesség hétről hétre 36. hét

Kismama - Terhesség 36. hete

A baba a terhesség 36. hetében egyre lejjebb csúszik a medencédben, azaz "leszáll", így egyre csökken a légszomj, könnyebben kapsz levegőt, persze ezzel együtt egyre többször kell menned pisilni, hiszen a baba mind-mind jobban nyomja a húgyhólyagodat. Sőt az is előfordulhat, hogy nyomja valamely idegvégződésedet, s ilyenkor fájdalmat érezhetsz lábadban, derekadban.. Ilyenkor már néha előfordul, hogy a kismamáknál megindulnak a szülési fájások általában nem állítják meg a terhesség ezen szakaszában a szülést.
Egyre jellemzőbb a fészekrakó ösztön megjelenése, csinosítgatod a lást, s főleg a babaszobát. Ne hajtsd magad túl, pihenj sokat az utolsó hetekben, mert nem akarlak elkeseríteni, de erre nem lesz lehetőséged az elkövetkezendő hónapokban. A hízási ütem még mindig 300-500 gramm hetente.

Baba - 36 hetes magzat

A babák ekkora már biztosan megfordultak, kivéve azt a 4 %-ot, akik farfekvéses babák maradnak. A baba mérete a terhesség 36. terhességi hetére általában 45 cm, és 2,6 kg. A babák között ekkor még nagy a méretbeli különbség. Ultrahanggal ilyenkor már könnyű megbecsülni a baba születési súlyát. A babák szívverése percenként 120-160 körül van. Egyre nehezebben fér odabenn, de a fényre erősen reagál.


Kapcsolódó cikkek:



Előző hét: Terhesség 35. hét


Következő hét: Terhesség 37. hét

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van