2010. január 30.

Terhességi vitaminok szoptatás alatt

Mint tudjuk, a szakemberek kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a kismamák figyelmét arra, hogy a terhesség alatti vitaminok szedése mennyire fontos.

Hogy miért kell szedni terhességi vitamint terhesség alatt?

Legfontosabb szempont: az, hogy a magzat valamennyi vitaminhoz és tápanyaghoz hozzájusson, ami a fejlődése szempontjából elengedhetetlen. Ennek következtében a fejlődési rendellenességek kialakulása is sokkal kisebb arányban alakul ki. Mindamellett mivel a baba a fejlődéséhez szükséges tápanyagot a kismama szervezetéből vonja el, így a terhességi vitaminok szedésével megakadályozható, hogy a kismama szervezete a tápanyagelvonás miatt legyengüljön, ill. lecsökkenjen szervezetében a vitaminszint. A korábbi generációnál a legszembetűnőbb jele ennek az volt, hogy az anyukák terhessége után teljesen elromlott a foguk. Ennek oka a szervezetből kivont kalcium miatt, hiszen a babáknak a csontképzéséhez ebből igen nagy mennyiségre van szüksége.

Kell-e szedni terhességi vitamint már a baba tervezésekor?

Nos, igen, ajánlott, hogy a teherbeesés előtt kezdjük meg a szervezet vitaminnal való feltöltését, mert egyrészt nagy mértékben növeli a teherbe esés esélyét, másrészt mikor még nincs is róla tudomásunk, hogy teherbe estünk, a baba már sok fontos fejlődési szakaszon megy keresztül, amihez a szükséges tápanyagokat a terhességi vitaminok segítségével biztosíthatjuk számára.



Kell-e szedni terhességi vitamint szoptatás alatt?

Igen, bár ezt korábban nem hangsúlyozták ennyire. Viszont feltétlenül meg kell említenem, hogy a terhességi vitaminok szedése szoptatás alatt éppolyan fontos, mint terhesség alatt. Az anyatejbe átkerül minden vitamin és tápanyag, amit megeszel. A baba a fejlődéshez szükséges vitaminokhoz és tápanyagokhoz az anyatejen keresztül juthat hozzá, viszont az anya szervezete számára a szoptatás éppoly kimerítő, mint a terhesség. Ezért mindenképpen ajánlott, ha a terhességi vitaminok szedését a szoptatás alatt is folytatod.

Oszd meg barátnőddel, ismerősöddel, kismamatársaddal:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van